Healthy friday snack

IMG_6895

IMG_6872

IMG_6880

Jeg er begyndt at tænke lidt mere over hvad jeg putter i munden, for jeg må være ærlig og sige, at der godt kan ryge lidt for meget junk ind engang i mellem.

Og jeg kan mærke på mig selv, at med en stresset hverdag, har min dårlige kost ikke ligefrem gavnet mig, tvært imod. Jeg sover dårligere, kan ikke koncentrer mig og har konstant hovedepine. Så nu må der gøres noget!

Dog siger jeg ikke at jeg skal gå på nogen form for kur, men blot spise lidt sundere.

Men i min familie kan vi altså bare ikke undvære fredags guf, og det vil jeg mene at der også skal værre plads til!

Så derfor har jeg lavet nogle små sunde alternativer. Jeg ved godt at hvis man er på en ultra streng diet, er det nok ikke noget man skal fylde sig med (alt med måde), men for os der bare gerne vil have de gode fedtstoffer osv. vil jeg mene at dette alternativ passer helt fint.

Jeg har nemlig lavet små kugler ud af hakkede peanuts og dadler, overtrukket med en god mørk chokolade.

Og grundet peanutsnes høje indhold af naturligt fedt, har jeg slet ikke være nødsaget til at tilsætte nogen former for fedtstoffer. Hvilket jo altid er skønt.

Opskrift.

Ingridienser:

100g peanuts.

150g dadler.

50g (god) mørk chokolade.

Fremgangsmåde:

1. Hak peanuts og dadler så fint du nu kan, eventuelt i en minihakker.

2. Når de to ingridenser er blevet til en okay sammenhængende masse, formes der små kugler.

3. kuglerne sættes derefter på køl i et par timer.

4. Smelt chokoladen over et vandbad og rul kuglerne i chokoladen.

5. Stil dem igen på køl til chokoladen er størknet.

6. Nyd dem.