here and there, around the world … Amsterdam

IMG_5152IMG_4971 IMG_4974

Jeg har nu i noget tid gået rundt og tænkt over, at lave en form for indlægs-serie, i form af små rejseindlæg, hvor jeg fortæller
omkring de forskelige rejser jeg har været på.
Dette vil da derfor være mit første indlæg i denne indlægs-serie, som jeg har tænkt mig at kalde her & der, omkring i verden, og som overskriften siger, starter vi i Amsterdam.

Amsterdam er nok en, af mine ynglings rejser jeg nogensinde har været på. Jeg var taget afsted sammen med min veninde Anna og hendes familie, som havde været så søde, at invitere mig med, hvilket jeg var ret taknemmelig for!
Jeg havde aldrig været i Amsterdam før, og jeg var derfor ret spændt på, hvad der ventede mig.
Men skuffet blev jeg bestemt ikke, da Amsterdam både er en unik og charmerende by.
Læs videre mellem billederne nedenfor for, at hører mere om min rejse til Amsterdam.

IMG_4987 IMG_4999

Maden var god, ihvertfald de steder vi spiste. Men egentlig mindede mange af deres restauranter, om dem vi selv har herhjemme i Danmark. Vi fandt dog en vildt lækker vaffel butik en af dagene, hvor man selv kunne vælge is, forskellige former for skum, samt drys, som også kan ses på billedet ovenfor. Btw hvis i ikke lige selv kan tænke jer til smagen, skulle jeg hilse og sige, at det nok er den bedste vaffel jeg nogensinde har smagt!
Amsterdam er dog også kendt for sine små lokale coffee shops, hvor man kan få sig en lille kop kaffe, mens man ryger sig en morgen joint, hvilket også var en meget speciel oplevelse, da hash er ulovligt de fleste steder i EU. Men denne oplevelse skulle vi selvfølgelig ikke være foruden, nu hvor vi jo var i Amsterdam.
Vi spiste derfor morgenmad på en coffee shop, en af dagene. Og ja, det var sgu en lidt speciel oplevelse, at spise sine pandekager og æg, mens man kunne lugte duften af hash i lokalet. Det skal dog lige tilføjes, at ingen af os røg 😉

IMG_5031

Anna og hendes familie, havde lejet dette hus af en lokal, som til hverdag selv boede der. Huset var super hyggeligt og traditionelt, og lå næsten lige ned til en af de mange kanaler, som der er i Amsterdam. Med huset fulgte der blandt andet også, to små søde katte, som tilhørte ejeren af huset. Anna og mig havde værelse på øverste etage.

IMG_5090

På dette billede ses så, min dejlige veninde Anna.
Jeg er så taknemmelig over at have hende i mit liv, da hun nok er den person, som kender mig bedst af alle.
Vi har kendt hinanden siden 0.klasse, så det er efterhånden ret lang tid, at vi har holdt hinanden ud hihi.
Men dette skønne væsen, ville jeg dog aldrig være foruden.
Men jeg har da også lidt på fornemmelsen, at jeg nok heller aldrig slipper af med hende haha.
#lillekærlighedserklæring 😉

IMG_5128

Men udover at se på seværdigheder og nyde byen, var shopping dog også et ret stort element på vores tur.
Mig og Anna gik blandt andet amok i dvs. butikker så som forever21, urban outfitters, pull & bear, samt alle deres små hipster genbrugsbutikker, som de har virkelig mange af, og som klart også er de fedeste butikker at shoppe i.

IMG_5145

Så alt i alt, var Amsterdam en dejlig oplevelse, som jeg var så heldig at opleve sammen med de bedste mennesker.
Så hvis du tænker på, at tage en tur til Amsterdam, kan jeg klart anbefalde det, da byen har sin helt egen charme og hurtigt kan give en lyst til, at flytte i en husbåd og købe ind på de lokale markeder, som der også er mange af.
En anden ting der også er godt ved dette rejsemål er, at det er forholdsvis billigt at flyve til Amsterdam og man kan derfor måske, som studerende komme afsted på en nice ferie uden, at skulle bruge en formue.
Jeg håber, at dette indlæg har været interessant, og ellers glæder jeg mig egentlig bare til, at dele endnu flere af mine rejser med jer.

“Har du været på en spændende rejse?”

Xoxo Nanna